Radni posjet Sveučilišta Sjever Sveučilištu Óbuda u Budimpešti

Dogovoren razvoj novog zajedničkog doktorskog studija iz područja pakiranja, novih materijala, dizajna i održivog razvoja te novih zajedničkih projekata

Predstavnici Sveučilišta Sjever su u periodu od 15. do 17. travnja 2023. godine boravili u radnom posjetu na partnerskom sveučilištu Óbuda u Budimpešti. Cilj radnog posjeta bio je usmjeren na produbljivanje suradnje u razvoju novih zajedničkih inicijativa i projekata. Tijekom radnog posjeta održano je više zajedničkih sastanaka na kojem su od strane Sveučilišta Sjever sudjelovali rektor, prof.dr.sc. Marin Milković, prof.dr.sc. Božo Smoljan, izv.prof.dr.sc. Krunoslav Hajdek, doc.dr.sc. Domagoj Frank i Martina Mak, mag.oec. dok su domaćini bili rektor Óbuda Sveučilišta prof. dr. sc. Levente Kovács i prorektor prof.dr.sc. Imre Felde zajedno sa suradnicima.

Na sastancima su dogovorene daljnje potrebne aktivnosti na zajedničkim projektima i suradnji koja je, između ostalog, dogovorena tijekom prvog partnerskog sastanka na Sveučilištu Sjever u Varaždinu tijekom siječnja 2023. godine. Prije svega, dogovorena je suradnja na kreiranju novog poslijediplomskog doktorskog programa koji će objediniti više smjerova važnih za stručnjake iz pakiranja i održivog razvoja. Upravo je to bilo glavni zaključak ovog radnog posjeta Budimpešti. Također, dogovorena je suradnja na razvoju projekata u sklopu Interreg programa Hrvatska - Mađarska kojim će se nastojati uspostaviti prekogranična suradnja Sveučilišta Sjever s izdvojenim centrom Óbuda Sveučilišta u Kaposvaru na razvoju zelenih tehnologija. Također, nastavit će se suradnja u razvoju obrazovne djelatnosti razmjenom nastavnika i studenata te razvojem i uspostavom novih sveučilišnih programa do razine doktorskog studija, posebno u području naprednih tehnologija.

Između ostalog, dogovorene su i daljnje potrebne aktivnosti za zajedničku organizaciju znanstvenog skupa; “21. science conference under the IEE associative – SISY” (International Symposium on Intelligent Systems and Informatics) u kolovozu 2023. godine u Puli. Konferenciju će zajedno organizirati Sveučilište Sjever, Sveučilište u Puli i Sveučilište Óbuda čime se potiče znanost i istraživanje.

Sveučilište Sjever i Óbuda Sveučilište zajednički će djelovati na razvoju inicijativa i projekata važnih za realizaciju strateških ciljeva u području internacionalizacije oba sveučilišta.

Galerija