Sveučilište Sjever i KING ICT dogovorili suradnju na ključnim obostranim razvojnim prioritetima

Na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Varaždin je u ponedjeljak, 21. studenog 2022. održan radni sastanak u svrhu sklapanja suradnje između tvrtke KING ICT d.o.o. i Sveučilišta Sjever.

Na sastanku su sudjelovali prof. dr. sc. Marin Milković, rektor Sveučilišta Sjever, prof. dr. sc. Damir Vusić, prorektor Sveučilišnog centra Varaždin, doc. dr. sc. Petar Mišević, prorektor za suradnju s gospodarstvom, EU projekte i međuinstitucijsku suradnju Sveučilišta Sjever te Branimir Kolman, bacc. poslovne informatike, voditelj IT potpore Sveučilišta Sjever za Sveučilišni centar Varaždin.

Na sastanku su od strane tvrtke KING ICT d.o.o. sudjelovali Sendi Radić, član Uprave te Davorin Perišić, voditelj rješenja/ ekspert koji su na početku sastanka predstavili rad tvrtke KING ICT te njezin razvoj u proteklom razdoblju kao i planove za budućnost. Tvrtka KING ICT d.o.o. je specijalizirana za napredna informacijsko-komunikacijska (ICT) rješenja te je regionalni sistem integrator, a osnovana je 1998. godine.

Sveučilište Sjever i KING ICT d.o.o pokrenuli su međusobnu suradnju s ciljem ostvarenja dugoročne znanstvene, tehničke i stručne suradnje, osobito na području pružanja podrške za daljnji razvoj Sveučilišta Sjever s naglaskom na pružanje podrške Sveučilištu Sjever u prilagodbi novih informacijskih sustava i daljnjeg razvoja informatičke infrastrukture. Osim navedenog svrha pokretanja suradnje jest i razvoj znanstveno - istraživačkih projekata od zajedničkog interesa sa svrhom međusobne podrške i koordinacije u cilju primjene i razvoja ICT-a u područjima djelovanja sporazumnih strana. Suradnja se osobito odnosi na poticanje funkcionalne komunikacije u razmjeni iskustava i dostignuća između sporazumnih strana, razvoj inovativnog okruženja za povećanje konkurentnosti sporazumnih strana u područjima djelovanja, razmjenu znanja, iskustva i tehnoloških rješenja kao oblika transfera i upravljanja znanjem koji omogućuje razmjenu dobrih ideja, primjera dobre prakse, rješenja i otkrića, preporuka te profesionalnih savjeta u područjima djelovanja sporazumnih strana; suradnju u pripremi i provedbi znanstvenih i stručnih projekata; unaprjeđenje i razvoj studijskih programa Sveučilišta prilagođenih suvremenim tehnologijama te ostalim aktivnostima od zajedničkog interesa.