Održan sastanak predstavnika Sveučilišta Sjever i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike

U prostorijama Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u četvrtak, 29. rujna 2022. godine održan je radni sastanak predstavnika Sveučilišta Sjever, doc.dr.sc. Petra Miševića, prorektora za suradnju s gospodarstvom, EU projekte i međuinstitucijsku suradnju i Ivana Vidiša, mag.pol., državnog tajnika u Ministarstvu na temu sustava vaučera.

Sastanak  je održan prvenstveno s ciljem daljnjeg unaprjeđenja sustava vaučera u kojem aktivno sudjeluje i Sveučilište Sjever izrađenim programima mikrokvalifikacija.  Projektom „Provedba sustava vaučera za obrazovanje odraslih“ osigurano je 300 milijuna kuna za slijedeće četiri godine dok korisnici vaučera mogu biti zaposlene i nezaposlene osobe.

Podsjetimo, cilj pokretanja ove mjere je jačanje zapošljivosti i konkurentnosti radne snage na tržištu rada te poticanje zadržavanja postojećeg zaposlenja stjecanjem novih ili unaprjeđenjem postojećih kompetencija koje su potrebne na tržištu rada.

Ovom značajnom mjerom osigurava se stjecanje potrebnih vještina na brz i učinkovit način, a naglasak je na individualnim potrebama korisnika. Važno je za naglasiti kako je Sveučilište Sjever i akreditirana ustanova za provođenje obrazovanja odraslih.