Radni sastanak predstavnika Sveučilišta Sjever i CARNET-a

Na poziv ravnatelja CARNET-a Hrvoja Puljiza, u petak, 1. travnja 2022. godine održan je radni sastanak predstavnika Sveučilišta Sjever, prof. dr. sc. Marina Milkovića, rektora Sveučilišta Sjever, doc. dr. sc. Petra Miševića,  prorektora za suradnju s gospodarstvom, EU projekte i međuinstitucijsku suradnju Sveučilišta Sjever te predstavnika CARNETA-a, ravnatelja Hrvoja Puljiza.

Tema sastanka bila je suradnja u području informatizacije i digitalizacije Sveučilišta Sjever u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti  s posebnim naglaskom na planirani projekt e-Sveučilište, po uzoru na prethodno završen projekt CARNET-a, e-Škole.

Podsjetimo, Sveučilište Sjever i CARNET su potpisali Sporazum o suradnji sredinom studenog 2021. godine kojim su definirane zajedničke aktivnosti koje se prije svega odnose na znanstvenu, nastavnu i stručnu suradnju u akademskoj i znanstvenoj zajednici te na razmjenu znanja iskustava na projektima, posebno onih koji su sufinancirani sredstvima EU te u okviru NPOO-a.

Radni sastanci planiraju se održavati redovito u cilju provođenja suradnje definirane Sporazumom o suradnji između Sveučilišta Sjever i CARNET-a.