Gostujuće predavanje izv. prof. dr.sc. Tatiane de Castro Abreu Pinto

Na kolegiju "Mikrobiologija s parazitologijom" prve godine preddiplomskog studija sestrinstva (nositelja izv. prof. dr. sc. Tomislava Meštrovića) kao gost predavač će i ove godine sudjelovati izv. prof. dr. sc. Tatiana de Castro Abreu Pinto. Dr. Tatiana Pinto radi kao izvanredni profesor medicinske mikrobiologije na Federalnom Sveučilištu Rio de Janeiro u Brazilu, jednoj od ponajboljih visokoobrazovnih institucija u toj zemlji. Također je član skupine Emerging Leaders in Infectious Diseases Međunarodnog društva za zarazne bolesti (ISID) te dio uredništva časopisa The International Journal of Infectious Diseases. Bila je mladi ambasador znanosti Američkog društva za mikrobiologiju (ASM) te predsjednik Young Leaders Circle istog društva (ASM YLC), a trenutno je u organizacijskom odboru kongresa ASM Microbe.

Njeno iskustvo se proteže kroz sva područja mikrobiologije, s naglaskom na primijenjenu mikrobiologiju, posebice što se tiče beta-hemolitičkog streptokoka grupe B. Od 2017. koordinatorica je inicijativa za popularizaciju i diseminaciju znanosti, kao što su ASM / UFRJ International Student Chapter i projekt DivulgaMicro. Objavila je velik broj znanstvenih publikacija u prestižnim znanstvenim časopisima.
Shodno tome nam je čast da će studenti imati priliku slušati odabrane teme iz područja bakteriologije (streptokoki) te inicijativa za popularizaciju znanosti upravo od profesorice Pinto, što otvara vrata i budućoj suradnji naših studenata s nastavnicima i studentima u Brazilu. Predavanje će se održati 7. prosinca 2021 g. (utorak) s početkom u 16 sati virtualnim putem u realnom vremenu.

Nadamo se odazivu studenata u što većem broju!