Vodeće hrvatske kompanije u potrazi su za inovativnim rješenjima – prijavi se na EIT Manufacturing Innovation Challenge!  

EIT Manufacturing HUB Hrvatska još uvijek prima prijave!

EIT Manufacturing Innovation Challenge (EITMIC) je projekt kojem je cilj povezati proizvodne tvrtke i inovativne timove studenata, start-upova i neovisnih timova zainteresiranih profesionalaca i entuzijasta  kako bi se potaknule otvorene inovacije u proizvodnoj industriji.

Cilj Innovation Challengea je rješavanje izazova u vodećim proizvodnim organizacijama u Hrvatskoj, odnosno u kompanijama Podravka, VERTIV, JGL i Ferro-Preis. Dijeljenjem znanja, umrežavanjem i pod mentorstvom vodećih stručnjaka iz pojedinog područja, okupljeni timovi natječu se u izradi najboljeg rješenja koje će pomoći u rješavanju jednog od zadanih izazova. Dodatna motivacija za sudjelovanje na ovom događaju zasigurno su bogate novčane nagrade koje su za najbolje timove pripremile kompanije.

Definirani problemski izazovi objavljeni su na stranicama EITMIC-a ovdje.

Prijave za EITMIC otvorene su do 4. studenoga 2021., a natjecanje će se održavati od 10. studenoga do 9. prosinca 2021. u hibridnom (online / uživo) obliku. Tijekom natjecanja timovi će raditi na izradi najboljega rješenja te ga interno prezentirati tvrtkama koje su izazov definirale. Najbolje ocijenjeni tim iz svake skupine prezentirat će svoje rješenje na finalnom događaju.

Više informacija o događaju i obrazac za prijavu možete pronaći na službenoj web stranici EIT Manufacturing HUB-a Hrvatska.

Vizija je Europske unije da će Europa predvoditi inovacije u proizvodnji. S tom misijom osnovani su i HUB-ovi diljem Europe kojima je cilj okupljanje svih dionika koji rade u proizvodnji te pružanje potpore edukacijom, međusobnim povezivanjem i inovacijskim projektima.

Sveučilište u Zagrebu je u 2020. godini postalo EIT Manufacturing Hub za Hrvatsku, a od 2021. godine Fakultet strojarstva i brodogradnje ušao je u partnerstvo sa Sveučilištem u izvedbi EIT Manufacturing projekta.

Objave vezane uz EIT Manufacturing Hub Hrvatska možete pratiti i na službenima profilima Huba:

https://www.facebook.com/EITManufacturingHubCroatia
https://www.linkedin.com/company/eit-manufacturing-hub-croatia/

Galerija