Državni tajnik Bernard Gršić na Sveučilištu Sjever predstavio NPOO, podkomponentu digitalne transformacije

Sveučilište Sjever je u subotu, 8. svibnja 2021. godine bilo domaćin državnom tajniku iz Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva g. Bernardu Gršiću koji je predstavio javnosti Nacionalni plan oporavka i otpornosti Vlade RH; odnosno njegovu pod-komponentu koja se odnosi na digitalizaciju društva i javne uprave. U ime domaćina državnog tajnika g. Gršića je pozdravio prof. dr. sc. Damir Vusić, prorektor Sveučilišnog centra Varaždin.

Kako je u predstavljanju istaknuto, provedba ovog segmenta NPOO-a će stvoriti više od 200 novih radnih mjesta u STEM području kroz 5 godina u hrvatskom gospodarstvu. Stoga je jasno kako će uloga Sveučilišta Sjever, kao dominantnog STEM sveučilišta, biti vrlo značajna u godinama koje dolaze. U sklopu brojnih aktivnosti unutar procesa digitalne transformacije društva i javne uprave, Sveučilište Sjever će se uključiti kao partner te zasigurno dati značajan doprinos uspješnoj provedbi plana.

U nastavku je napravljen obilazak Tehnološkog parka Varaždin, čiji je jedan od suosnivača i Sveučilište Sjever.

Događaju su nazočili i zastupnica u Europskom parlamentu gđa. Sunčana Glavak, zastupnik u Hrvatskom saboru g. Anđelko Stričak, dekan Grafičkog fakulteta prof. dr. sc. Nikola Mrvac te pročelnik Odsjeka za poduzetništvo i EU fondove Sveučilišta Sjever doc. dr. sc. Petar Mišević.

Galerija