Niz zanimljivih predavanja na Odjelu za sestrinstvo s izuzetno velikim odazivom studenata

U prošlome su tjednu na Odjelu za sestrinstvo studenti imali priliku poslušati dva gostujuća predavanja od izuzetnih predavača. Jedno od zanimljivijih predavanja za koje su interes iskazali brojni studenti Sveučilišta Sjever, ne samo studenti Odjela za sestrinstvo, održao je ravnatelj Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu, dr. sc. Boris Jokić, u petak 22. siječnja 2020. godine.

Predavanje na temu „Interes za obrazovanje i karijeru u području biomedicine i zdravstva“ slušalo je više od dvjesto studenata i nastavnika. Dr. sc. Jokić osvrnuo se, između ostalog, i na svoj rad i ulogu koju je imao kao voditelj Kurikularne reforme, ali i na svoj karijerni put inspiriravši i ohrabrivši pritom studente da ne odustaju od rada na sebi, želja i ciljeva.

Studeni su za dr. sc. Jokića imali brojna pitanja, a vrijeme koje je za izlaganje i pitanja bilo predviđeno svima je na kraju bilo prekratko, stoga se dr.sc. Jokić svakako preporučio za ponovno predavanja na Sveučilištu Sjever u nadi da će za to uskoro biti mogućnost i uživo. Prenosimo samo neke od komentara naših studenata:

  • „Hvala Vam na odličnom predavanju.“
  • „Izuzetno zanimljivo.“
  • „Hvala, jako zanimljivo predavanje, žao mi je što nisam bila u mogućnosti da i kćer sluša koja je 1. razred srednje škola, hvala.
  • „Izlaganje je bilo prekrasno“.
  • „Predivno, poučno, zanimljivo, hvala Vam.“
  • „Vrh!“

Osim predavanja dr.sc. Jokića na diplomskom studiju sestrinstva, u petak, 15. siječnja predavanje na temu „Organizacija KBC Zagreb te izazovi u COVID pandemiji“ održala je Ana Ljubas, mag.med.techn. pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo i glavna sestra KBC-a Zagreb u sklopu kolegija Menadžment u zdravstvu.

Gostujuća predavanja su održana online, putem Google Meet platforme. Studenti su iskazali svoje zadovoljstvo predavanjima, što velikim odzivom, što pozitivnim komentarima te pohvalama predavača i tema. Zahvaljujemo našim gostima predavačima na korisnim i zanimljivim predavanjima.

Galerija