Potpisani Ugovori o suradnji između Sveučilišta Sjever i HŽ Putničkog prijevoza  

Na Sveučilištu Sjever u Sveučilišnom centru Varaždin, u četvrtak, 5. ožujka 2020. godine formalno je uspostavljena suradnja Sveučilišta Sjever i HŽ Putničkog prijevoza potpisivanjem dvaju ugovora;  Ugovora o poslovnoj suradnji te Ugovora o prijevozu željeznicom zaposlenika Sveučilišta Sjever.

Ugovore su potpisali prof.dr.sc. Marin Milković, rektor Sveučilišta Sjever te članovi Uprave HŽ Putnički prijevoz;  mr. sc. Željko Ukić, dipl. ing.,  Mladen Lugarić, mag.ing.stroj., te Damir Rubčić, dipl.ing.

Rektor Sveučilišta Sjever, prof.dr.sc. Milković tim je putem istaknuo zadovoljstvo sklopljenom suradnjom sa HŽ Putničkim prijevozom. „Potpisom ovih Ugovora odobravaju se znatne pogodnosti i popusti za zaposlenike u smislu dolaska i odlaska s posla kao i za pojedinačna putovanja, a za redovite i izvanredne studente Sveučilišta Sjever odobravaju se brojni popusti za redovite prijevozne cijene. Osim brojnih pogodnosti za zaposlenike i studente Sveučilišta Sjever, potpisivanjem ovih Ugovora proširit će se suradnja između ustanova na obostrano zadovoljstvo i u drugim područjima djelovanja.“

Ujedno će HŽPP osigurati besplatno putovanje studentima nagrađenim rektorovom nagradom besplatnim putovanjem HŽPP-om na bilo kojoj relaciji unutar Hrvatske i to tijekom trajanja akademske godine u kojoj im je nagrada dodijeljena.

Potpisivanju ugovora nazočili su i prof.dr.sc. Damir Vusić, prorektor Sveučilišnog centra Varaždin, doc.art.dr.sc. Mario Periša, pročelnik Odsjeka za medijski dizajn, Snježana Malinović, dipl.ing., direktorica Prodaje i marketinga HŽ Putničkog prijevoza te predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta Sjever Višeslav Kirinić.