Na Odjelu za sestrinstvo tijekom siječnja održane brojne aktivnosti i radionice za studente

Na Odjelu za sestrinstvo Sveučilišta Sjever tijekom siječnja 2020. godine održale su se brojne aktivnosti, gostujuća predavanja i radionice za studente. Kratki presjek bitnih događaja nalazi se u nastavku:

9. siječanj 2020. godine u sklopu kolegija Vještine vođenja i organizacije rada u sestrinstvu  gostujuće predavanje održala je prof. dr. sc. (Rep. Finska)  Danica Železnik .

10. siječnja 2020. godine u sklopu izbornog kolegija Sestrinska skrb kod koštano zglobnih ozljeda i imobilizaciji, studenti i svi zainteresirani imali su prilike slušati gostujuće predavanje Maria Gašića mag.med.techn. predsjednika Društva med. tehničara gipsera HUMS-a o imobilizaciji, komplikacijama i načinima postavljanja imobilizacije.

10. i 11. siječnja 2020. godine u sklopu kolegija Sustavi upravljanja kvalitetom u zdravstvu, gostujuće predavanje održao je doc.dr. sc. Amer Ovčina .

14. siječnja 2020. godine u sklopu kolegija Pristup osobama s invaliditetom  gostujuće predavanje  održala je dr. sc. Sanja Tarczay. prof. rehabilitator na temu priznavanja gluhosljepoće i stvaranja okruženja za kvalitetno življenje gluhoslijepih osoba u Republici Hrvatskoj te su održane radionice znakovnog jezika za studente.

15. siječnja 2020. godine u sklopu izbornog kolegija Barijatrijska kirurgija u liječenju pretilosti gostujuće predavanje održao je prof. dr. sc. Miroslav Bekavac-Bešlin.

24. siječnja 2020. godine u sklopu kolegija Pristup osobama s invaliditetom održao se Okrugli stol na temu „Položaj osoba s invaliditetom u društvu“. Gosti sudionici Okruglog stola bili su Neven Jurina Tomić, Helena Kušenić, Marija Mraz i Daniel Plašć.

28. siječnja 2020. godine održalo se gostujuće predavanje/radionice stručnog tima Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet u okviru kolegija Zdravstvena njega osoba s invaliditetom.

31. siječnja 2020. godine u sklopu kolegija Vještine vođenja i organizacije rada u sestrinstvu  gostujuće predavanje održala je Marija Orlić-Šumić mag.med.techn.