Predstavnici Sveučilišta Sjever na 2. Simpoziju palijativne skrbi

Povodom Svjetskog dana hospicija i palijativne skrbi, 26. listopada 2019. godine, u organizaciji Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof, Opće bolnice Varaždin te Udruge za palijativnu pomoć "Srce" Novi Marof u  Novom Marofu je održan  2. Simpozij palijativne skrbi pod nazivom "Cjelovit pristup palijativnom bolesniku". Ovim simpozijom nastavila se uspješna dugogodišnja suradnja  Sveučilišta Sjever s OB Varaždin. Studenti treće godine studija Sestrinstva su, kao sudionici ovog simpozija  bili oslobođeni plaćanja kotizacije te su aktivno, kroz diskusiju, sudjelovali u radu istoga.

Na simpoziju je, kao pozvani predavač sudjelovala doc.dr.sc. Marijana Neuberg s temom predavanja „Kvaliteta skrbi palijativnog pacijenta iz perspektive obitelji“.  Rad je nastao u koautorstvu s bivšom studenticom sestrinstva Jelenom Labaš, bacc.med.techn.

Dana 30.10.2019. godine u sklopu kolegija Zdravstvena njega psihijatrijskih bolesnika održano je predavanje Martine Barbiš, mag. psihologije o psihijatrijskoj hospitalizaciji. Tijekom predavanja i kasnije u raspravi studenti treće godine studija sestrinstva dobili su uvid u istraživanje provedeno u psihijatrijskim ustanovama u Hrvatskoj na pacijentima koji su tamo na liječenju. Također su se upoznali sa pojmom stigmatizacije psihijatrijskih bolesnika, ali i sa pozitivnim i negativnim stranama liječenja u psihijatrijskim ustanovama.

Galerija