Gostujuće predavanje i radionica na Odjelu za Fizioterapiju s temom "Manualna terapija – što je to?“  

U sklopu kolegija,, Fizioterapijske vještine“, u četvrtak 28. studenog 2019. u dvorani UNIN 2 – 110 s početkom u 16:00 sati održat će se gostujuće predavanje i radionica za studente 2. godine preddiplomskog studija fizioterapije.

Predavanje će održati mr.sc. Aleksandar Stošić, dr.med; spec. ortoped; OMT; DO; sportski liječnik, predavač na Hrvatskoj Akademiji za osteopatiju i Ante Antić, manualni terapeut, TCM terapeut, predavač na Učilištu Adrianus za Cross Friction i Funkcionalnu masažu, Cupping terapiju i Uvod u kinesku medicinu u praksi.

Aleksandar Stošić je diplomirao na Medicinskom Fakultetu u Rijeci. Od 1998.  godine do rujna 2008. obnaša funkciju voditelja odjela/predstojnika Zavoda za dječju ortopediju. Na Medicinskom Fakultetu u Zagrebu 2003. godine stječe stupanj magistra znanosti iz područja ortopedije braneći rad pod naslovom,, Značaj određivanja težišta tijela u bolesnika s idiopatskom skoliozom“. Kao inovator osmislio je prozivod za koji je dobio brojne nagrade. Radi se o inovaciji pod nazivom "Sobna Plaža". To je korektivna hodna podloga koja se koristi za pomoć u rastu i razvoju male djece kao i povećanju pokretljivosti odraslih.  Ujedno je i certificirani stručnjak u RH iz područja manualne medicine te učesnik i voditelj mnogobrojnih tečajeva  iz područja manualnih tehnika.

Pozivaju se svi studenti, nastavnici i ostali zainteresirani da prisustvuju predavanju i praktičnom prikazu izvedbe manualne tehnike kao jedne od primjenjivih vještina u sklopu fizioterapije.