Sudjelujte na "Europskoj noći istraživača" na Sveučilištu Sjever

Sveučilište Sjever partner inicijative "Europska noć istraživača"

Sveučilište Sjever poziva sve zainteresirane da u petak, 25. siječnja 2019. godine sudjeluju na „Europskoj noći istraživača“ koja će se održati u sklopu Dana otvorenih vrata s početkom u 12 sati u Sveučilišnom centru u Koprivnici. Naime, Sveučilište Sjever jedan je od partnera na projektu Techno-Past Techno-Future; European Researchers´ Night  ukupne vrijednosti 336.073,50 eura, a koji se provodi u okviru programa HORIZON 2020. Svi zainteresirani moći će se upoznati sa istraživačima Sveučilišta Sjever, sudjelovati na interaktivnim radionicama i raznim zanimljivim predavanjima, a organiziran je i obilazak laboratorija te sudjelovanje u zabavnim kvizovima uz mogućnost osvajanja vrijednih nagrada.

Prvi dio projekta Europske noć istraživača održao se 28. rujna 2018. godine u četiri hrvatska grada (Zagreb, Split, Rijeka, Pula). Ove će se godine održati 27. rujna u osam hrvatskih gradova (Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Pula, Zadar, Varaždin i Dubrovnik) gdje će se provoditi interaktivne aktivnosti koje su namijenjene većinom mlađoj populaciji, odnosno osnovnoškolskoj i srednjoškolskoj djeci te široj javnosti, a svrha im je zabava, učenje uz igru i prezentacije.

Europska noć istraživača je dugogodišnja inicijativa Europske komisije u području znanosti kojoj je naglasak na popularizaciji znanosti, osvještavanju javnosti o važnosti „znanosti u društvu i za društvo“, o važnosti rada znanstvenika i istraživača te europskim i nacionalnim politikama u znanosti, a obilježava se svake godine diljem Europe.

Vidimo se na Sveučilištu Sjever!