Prijava za sudjelovanje na kontakt seminaru u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA)

Agencija za mobilnost i programe Europske unije poziva vas na prijavu za sudjelovanje na kontaktnom seminaru pod nazivom „Fostering critical thinking and media literacy – Strengthening European democracy through adult education“, koji će se održati u Berlinu u Njemačkoj od 10. do 12. prosinca 2018. u organizaciji njemačke nacionalne agencije (Nationale Agentur Bildung für Europa beim Bundesinstitut für Berufsbildung).

Rast radikalnih i populističkih političkih pokreta diljem Europe, često potaknut nepouzdanim izvorima vijesti na internetu, zahtijeva inovativne pedagoške koncepte i pristupe usmjerene na razvijanje vještina kritičkog razmišljanja odraslih osoba u smislu informacija dobivenih putem medija, političara i kreatora javnog mišljenja. Erasmus + Strateška partnerstva nude mogućnost dijeljenja, razvijanja ili prijenosa inovativnih praksi za rješavanje tih problema i jačanja demokracije.

Kontaktni seminar ima za cilj okupiti sudionike sa sličnim projektnim idejama vezanim uz ovu temu kako bi razvili KA2 projektne prijedloge. Organizator će osigurati forum za razmjenu ideja putem EPALE (ePlatforme za obrazovanje odraslih u Europi) prije kontakt seminara. Sudionici će imati priliku pronaći potencijalne partnere sa sličnim projektnim idejama te zajedno izraditi kvalitetne projektne prijedloge za KA2 strateška partnerstva za sljedeći Erasmus + poziv. Kontakt seminar je otvoren sudionicima iz područja općeg obrazovanja odraslih koji planiraju razviti Erasmus+ KA2 projekt na temu kritičke medijske pismenost odraslih.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije sufinancirat će za svakog sudionika troškove puta sudionika u iznosu do 500,00 EUR, a sudionik će bez obzira na cijenu karte doprinijeti putnim troškovima u iznosu od 450,00 HRK. Troškove smještaja (2 noćenja), obroka, kulturnih aktivnosti i materijala za seminar financirat će organizator.

Prijava

Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem PRIJAVNOG OBRASCA do 13. rujna 2018. godine.

Za sva pitanja u vezi seminara molimo da se obratite na adresu elektroničke pošte grundtvig@mobilnost.hr.

*Program događanja započinje 10. prosinca u poslijepodnevnim satima, dok je posljednji dan, 12. prosinca 2018., nakon završetka predviđen za odlaske. Na seminaru će sudjelovati 80 sudionika iz cijele Europe, a najviše 2 mjesta rezervirana su za sudionike iz Hrvatske. Agencija zadržava pravo izmjene broja sudionika iz Hrvatske.

Prilozi