Europski tjedan mobilnosti u Koprivnici

"Grad Koprivnica 17. godinu za redom obilježava Europski tjedan mobilnosti. Ove godine akciji su se priključila 2555 gradova iz ukupno 50 zemalja. Ovogodišnje tema je “Mix and Move”, odnosno korištenje različitih prijevoznih sredstava uz naglasak na smanjenje korištenja vozila koja zagađuju okoliš.

U sklopu projekta EvCC sufinanciranog iz prekograničnog programa Mađarska Hrvatska (HUHR CBC) održan je info dan na temu elektromobilnosti. U tu svrhu građanima je predstavljeno vozilo na električni pogon Regionalne energetske agencije Sjever, Nissan Leaf, koji je kupljen u sklopu projekta. Zainteresirani građani mogli su dobiti sve informacije o projektu, vozilu kao i odraditi probnu vožnju.

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti Sveučilište Sjever predstavilo je svoje studijske programe, te prvenstveno sveučilišni diplomski studij Održive mobilnosti i logistike, gdje su posjetitelji mogli razgovarati s profesorima i studentima i iz prve ruke doznati kakav je studentski život na Sveučilištu Sjever. U sklopu projekta "Primjena mjera uvođenja javnih bicikala na održivu mobilnost u odnosu na veličinu grada u Republici Hrvatskoj" anketirani su građani Koprivnice o upotrebi bicikala i javnih bicikala u svakodnevnom životu.

Također je predstavljen “Low Carb” projekt u kojem Grad Koprivnica u suradnji sa Sveučilištem Sjever nastavlja uspješne aktivnosti provedene u projektu Dyn@mo te ostalim projektima održive mobilnosti. Navedenim projektom provest će se niz edukacija iz područja održive mobilnosti namijenjenih ostalim organizacijama koje se bave pitanjima održive mobilnosti putem centra kompetencija za Planove održive urbane mobilnosti."

Galerija