Pokreni portal za svoje naselje - poziv studentima novinarstva

Hrvatski medijski startup  Kanal.hr koji omogućuje pokretanje digitalnog medija naselja u nekoliko klikova, pokrenut je u suradnji s Odjelom novinarstva na Sveučilištu Sjever, a fond za razvoj projekta omogućio je Google Digital News Initiative.

Kanal.hr traži studente novinarstva kako bi testirali ovu društvenu mrežu, stoga pozivaju sve zainteresirane za najnovije trendove u digitalnim medijima na prezentaciju projekta koja će se održati 24. svibnja u 18 sati u Sveučilišnom centru Koprivnica u predavaonici A 104, na kojoj će sudjelovati i osnivač Kanal.hr-a Tomislav Šimpović.

Kanal.hr je hibrid portala i društvene mreže, koji omogućuje pokretanje medijskog portala u samo nekoliko klikova putem web platforme, te omogućuje da vlasnik portala (kanala) zajedno sa sumještanima stavlja sve relevantne informacije važne za naselje na jedno mjesto.

Time se želi omogućiti da bilo koje naselje u svijetu dobije jedinstveno mjesto na kojem će se moći naći sve potrebne informacije za svakodnevicu - od najava događaja, kratkih vijesti i servisnih informacija, do već objavljenih članaka u drugim medijima i multimedijalnih sadržaja koji se mogu jednostavno podijeliti na kanalu bez potrebe prepisivanja vijesti.

Platforma će sama automatizirati prikupljanje dijela sadržaja, primjerice, povlačit će u rubriku "Događaji" sve Facebook evente iz radijusa koji vlasnik sam odredi, te će time maksimalno olakšati proces dodavanja informacija.

Uz to, vlasnik kanala moći će dati ovlasti sumještanima za koje smatra da su kredibilni, da sami objavljuju vijesti bez odobrenja (voditelji udruga, sportskih klubova, institucija), kako bi se i na taj način maksimalno smanjio proces generiranja sadržaja, a time i skratilo vrijeme potrebno za bilo kakvo uređivanje ili upravljanje sadržajem.

Cilj svega je da vlasnik kanala potroši minimalno vrijeme na dodavanje sadržaja ili linkova i da svakome omogući da doda svoj sadržaj, te da se time stanovnicima naselja omogući maksimalan broj informacija uz minimalan utrošak vremena.

Novčane nagrade za najbolje testere i mogućnost zapošljavanja

Pet testera s najboljim rezultatima nakon tromjesečnog testiranja, Kanal.hr nagradit će sa po 1,000 kuna. Za najnaprednije studente koji će testirati platformu postoji mogućnost uključivanja u daljnji rad na razvoju projekta, uz osigurane stalne prihode i mogućnost zapošljavanja po završetku studija.

Rezultati neće biti ovisni o veličini naselja, već proporcionalnoj količini i kvaliteti sadržaja u odnosu na veličinu naselja, uključenosti sumještana u dodavanje sadržaja, te aktivnosti u davanju povratnih informacija i novih prijedloga.

Galerija