Studentica Marija Balen izradila vizual za nadolazeći 9. VAFI & RAFI festival

Treću akademsku godinu za redom studenti Sveučilišta Sjever na Odjelu za multimediju, oblikovanje i primjenu, u sklopu kolegija Grafički dizajn radili su plakat za 9. VAFI & RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin/Rijeka.
Među pristiglim radovima koje Filmsko-kreativni studio VANIMA posvećuje Italiji kao zemlji partneru, osobito se istaknuo rad studentice Marije Balen, te će on predstavljati ovogodišnji VAFI & RAFI festival. Marija će s organizatorima nastaviti suradnju oko daljnje izrade vizuala za festival koji će se održati od 28. svibnja do 3. lipnja 2018. godine u Varaždinu i Rijeci.

- Prekrasna i kulturno bogata Italija, zemlja partner ovogodišnjeg VAFI & RAFI festivala, otvara mnogobrojne mogućnosti za odabir glavnog motiva za izradu grafičkih materijala. Sužavanjem izbora i realizacijom nekolicine najboljih, odlučila sam se za Pinocchija, glavnog junaka istoimene novele talijanskog pisca Carla Collodija. Ovim putem se zahvaljujem Sveučilištu Sjever na pruženoj prilici te organizatorima VAFI & RAFI festivala koji su prepoznali moj trud i odabrali Pinocchija kao ovogodišnji motiv. – ispričala je studentica Marija Balen.

– Suradnja s VAFI i RAFI film festivalom pruža mi izrazito zadovoljstvo. Vjerujem da će mi iskustvo rada na takvom projektu biti i vrijedna stavka u životopisu. Voljela bih se nastaviti razvijati u tom smjeru i u budućnosti se baviti grafičkim dizajnom. Nema ljepšeg nego baviti se onime što te ispunjava. – zaključila je Marija

Ovom prilikom organizatori festivala zahvaljuju profesorima, izv.prof.dr.sc Ivani Žiljak Stanimirović, izv.prof.dr.sc. Mariju Tomiši, doc.art. Robertu Gečeku i Snježani Ivančić Valenko, pred. na ponovno uspješnoj suradnji.

Prilozi