Sveučilište Sjever na Europskim sveučilišnim igrama 2016

Sveučilište Sjever svoj je prvi nastup na Europskim sveučilišnim igrama započelo susretima s najjačim futsal ekipama u Europi. Nakon izvlačenja skupina, Sjever je ušao u skupinu "C" koju je dijelio s respektabilnim protivnicima: University of Minho (Portugal), Technical Univesity of Ostrava (Češka) i Ivane Javakhishvili Tibilisi State University (Gruzija).

Rezultati u grupnoj fazi:

  1. University of Minho (POR) : Sveučilište Sjever (17:0)
  2. Sveučilište Sjever : Technical University of Ostrava (CZS) (7:1)
  3. Ivane Javakhishvili Tbilisi State University (GEO) : Sveučilište Sjever (15:3)

U prvom ogledu protivnik Sjeveru bilo je Sveučilište Minho iz Portugala. Jaka ekipa, na čelu s četiri seniorska reprezentativca Portugala, nametnula se igrom punog tempa te potpuno nadmašila naše studente.

U drugom ogledu, Sjever se dobro nosio s favoriziranim timom iz Češke, ali su u završnici utakmice primljena čak 4 gola, čime je bila izgubljena prilika za dobar rezultat.

Treći ogled naši studenti odigrali su korektno do kraja, ali se nisu snašli u igri gdje je ekipa iz Gruzije igrala gotovo cijelu utakmicu bez golmana, uz punu kontrolu nad posjedom lopte.

Nakon razigravanja po skupinama, ekipa Sveučilišta Sjever ušla je u razigravanje za plasman od 16. do 22. mjesta. U navedenom plasmanu Sveučilište Sjever dočekali su Norwegian University of Science and Tecnology (Norveška) i University of Munster (Njemačka).

U prvoj utakmici protiv Norveške, studenti Sjevera izgubili su golom u posljednjoj minuti, iako su vodili sa rezultatom 3:2.

Sljedećeg dana, opterećeni ozljedama i tankom klupom (3 igrača), futsal ekipa Sveučilišta Sjever nije imala snage da se suprotstavi ekipi University of Munster (GER) koja je dominirala u punom sastavu s 16 igrača te brzim tempom i izmjenama. Navedena utakmica završila je pobjedom Njemačke 10:0.

Treću utakmicu naši studenti igraju u nedjelju u dvorani Martinovka u Zagrebu s početkom u 15 sati.

Navijajmo za Sjever!

Galerija