Sveučilište Sjever na međunarodnom simpoziju dobitnik nekoliko nagrada

25. međunarodni simpozij o kvaliteti u organizaciji Hrvatskog društva menadžera kvalitete (HDMK), a pod radnim nazivom “Kvaliteta – jučera, danas, sutra” održan je od 20. do 22. ožujka 2024. godine u Šibeniku, u hotelu Ivan, hotelske grupacije Amadria Park.

Uz Sveučilište Sjever, suorganizatori simpozija bili su: MSEECQI – Middle and South-East European Countries Quality Initiative (Inicijativa za kvalitetu zemalja srednje i jugoistočne Europe); Department of Production Engineering and Safety, Faculty of Management Czestochowa, University of Technology, Czestochowa iz Poljske; University of Žilina iz Slovačke; Veleučilište u Šibeniku i Međimursko veleučilište Čakovec.

Simpozij je bio iznimno uspješan, okupivši 160 sudionika iz 10 zemalja svijeta te autore znanstvenih i stručnih radova iz čak 20 zemalja svijeta: Argentine, Costa Rice, Crne Gore, Finske, Francuske, Indije, Mađarske, Meksika, Sjeverne Makedonije, Poljske, Rumunjske, SAD, Slovačke, Slovenije, Srbije, Švicarske, Tajlanda, Turske, Švedske i Hrvatske.

Ovaj važan skup bio je prilika za razmjenu ideja, iskustava i najbolje prakse u području kvalitete, uz naglasak na prošlost, sadašnjost i budućnost. Sudionici su imali priliku sudjelovati u panel raspravama te prisustvovati prezentacijama 27 znanstvenih i stručnih radova, što je obogatilo rasprave i potaknulo razmišljanje o najnovijim trendovima i inovacijama.

Po peti put je dodijeljena i „Nagrada dr. sc. Josip Čiček“ za najbolji studentski rad iz područja sustava upravljanja. Ovogodišnje laureatkinje su bile studentice Sveučilišta Sjever, Paula Čaklec i Patricija Kotolenko, čiji je rad na temu "Kvaliteta i sigurnost u prometnom sektoru: Smanjivanje rizika i poboljšanje performansi", pod mentorstvom prof. dr. sc. Krešimira Buntaka zaslužio posebno priznanje. Pored ove nagrade studenti su dobili i vouchere za besplatno školovanje prema EOQ harmoniziranoj shemi, za Predstavnika uprave za kvalitetu, a koje, u suradnji, dodjeljuju Oskar – centar za razvoj i kvalitetu iz Zagreba i Oskar Edukos – ustanova za certificiranje osoblja iz Zagreba. Nagrade studentima uručili su predsjednik HDMK, izv. prof. dr. sc. Miroslav Drljača i Anita Zado Bešker, prof. – direktorica Oskar d.o.o.

Osim toga, Sveučilištu Sjever je dodijeljena i Povelja za naročite zasluge u razvoju djelatnosti društva i kvalitete.

Najviše priznanje, Plaketu HDMK, za iznimno veliki doprinos razvoju i djelatnosti Društva i kvalitete uopće, zaslužio je prof. dr. sc. Krešimir Buntak sa Sveučilišta Sjever. Njegov doprinos i angažman u promicanju kvalitete jasno su prepoznati i nagrađeni.

Osim stručnih aktivnosti, simpozij je bio prilika za izgradnju međunarodnih veza i suradnje. Sudionici su dolazili iz različitih dijelova svijeta, što je omogućilo razmjenu perspektiva i iskustava te potaknulo buduće suradnje i projekte.

Na kraju, predsjednik HDMK zahvalio je svim sudionicima, suorganizatorima, pokroviteljima i sponzorima na njihovom doprinosu uspjehu simpozija. Najavio je objavljivanje Zbornika radova 25. simpozija tijekom 2024. godine te idući 26. međunarodni simpozij o kvaliteti 2025. godine, što svjedoči o kontinuitetu i važnosti ovakvih događaja u promicanju kvalitete i razmjene znanja u budućnosti.

Galerija