Sveučilište Sjever kao jedan od pokrovitelja međunarodne konferencije Solutions in Chemistry u organizaciji Hrvatskog kemijskog društva

Izv. prof. dr. sc. Rosana Ribić, nastavnica Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever, sudjelovala je na međunarodnoj konferenciji Solutions in Chemistry kao član organizacijskog odbora. Konferencija se održala u organizaciji Hrvatskog kemijskog društva u Svetom Martinu na Muri od 8 – 11. listopada 2022. Na konferenciji su sudjelovali brojni eminentni europski i domaći stručnjaci koji se bave različitim područjima iz kemije, a cilj im je bio prikazati i ponuditi različita rješenja u kemiji te ojačati suradnju stručnjaka sa sveučilišta, istraživačkih instituta, škola i industrije.

Sudjelovanje nastavnika Sveučilišta Sjever Odjela za Sestrinstvo na 12. znanstvenoj konferenciji s međunarodnim sudjelovanjem u Novom mestu u Sloveniji.

Nastavnici Sveučilišta Sjever aktivno se predstavili sa svojim radovima na međunarodnoj konferenciji na Fakultetu Zdravstvenih veda u Novom mestu održanoj 17.listopada 2022.godine. Tema konferencije bila je “ Sveobuhvatno liječenje pacijenta“. Cilj konferencije bio je predstaviti rezultate suvremenih istraživanja na navedenu temu, jačanje suradnje između slovenskih i europskih stručnjaka sa zdravstvenim školama i šire, te transfer znanja i iskustva između prakse i znanstveno- istraživačkog područja.

Na Sveučilištu Sjever na Odjelu za Sestrinstvo obilježen Mjesec borbe protiv raka prostate
Studeni je mjesec u kojem se već tradicionalno želi podići svijest i upozoriti na važnost borbe protiv raka prostate. Stoga su studenti i nastavnici Sveučilišta Sjever Odjela za Sestrinstvo imali prilike u ponedjeljak 28.studenog 2022.godine prisustvovati na zanimljivom predavanju posvećenom raku prostate i testisa, a koje je tom prigodom održao doc. dr. sc.Goran Benko dr. med. spec. urolog, subspecijalist urološke onkologije. Svrha predavanja bila je podići svijest studenata o raku prostate koji je u Hrvatskoj po učestalosti drugi najčešći rak u muškoj populaciji, te raku testisa koji najčešće zahvaća muškarce između 15. i 35. godine života, a najveći broj novooboljelih muškaraca u dobnoj je skupini od 30 do 34 godina.

Studenti Sveučilišta Sjever Odjela za Sestrinstvo volontirali na javnozdravstvenoj akciji posvećenoj prevencija kroničnih nezaraznih bolesti usvajanjem zdravog životnog stila
U utorak, 29.studenog, u Park Boutique Hotelu održana je javnozdravstvena akcija te Okrugli stol o prevenciji i liječenju dijabetesa i debljine. Tom prilikom studenti Sveučilišta Sjever odjela za Sestrinstvo su volontirajući zainteresiranim gostima dijelili edukativne materijale, mjerili krvni tlak, šećer, kolesterol te BMI. Akciju su podržali i nastavnici Sveučilišta. Ovim putem zahvaljujemo se studentima na angažmanu i volontiranju.