Paula Halić sudjelovala na TCA aktivnosti na temu Inkluzija u visokom obrazovanju

Paula Halić, voditeljica stručnih poslova za međunarodnu suradnju na Odjelu za znanost, umjetnički rad i međunarodnu suradnju, sudjelovala je na aktivnosti TCA "Inclusion in higher education – Adaptation of HEIs’ work processes" koja se održala 8. srpnja 2022. godine u Beogradu, Srbija. Aktivnost se održala u organizaciji  Fondacije Tempus.

U uvodnom dijelu aktivnosti predstavnica Fondacije Tempus, Srbija, Marija Filipović Ožegović, predstavnik Agencije za mobilnost i programe EU, Hrvatska, Josip Luša i predstavnica organizacije CMEPIUS, Slovenija, Maja Peharc predstavili su primjere dobre prakse vezano uz aktivnosti koje se provode kako bi se što više sudionika s manje mogućnosti uključilo u provedbu Erasmus+ programa.

Nakon uvodnih predavanja svi sudionici podijeljeni su u dvije grupe te su nastavljene aktivnosti tijekom kojih su sudionici raspravljali o inkluziji te su razmjenili i predstavili svoje primjere dobre prakse i načine kako ustanove provode aktivnosti vezane uz inkluziju.

Kao jedan od rezultata sudjelovanja u ovoj aktivnosti u tijeku je potpisivanje novih međuinstitucijskih sporazuma sa nekoliko ustanova čiji predstavnici su sudjelovali na aktivnosti.

Aktivnost TCA "Inclusion in higher education – Adaptation of HEIs’ work processes"  je sufinancirana kroz Aktivnost osposobljavanja i suradnje u okviru programa Erasmus+, koju provodi Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

Aktivnost je sufinancirana sredstvima Europske unije

1620294470_hr-sufinancirano-sredstvima-europske-unije-pos

Galerija