Osnovana Udruga studenata i alumnija poslijediplomskog studija poduzetništvo i EU fondovi

Osnivačka Skupština Udruge studenata i alumnija poslijediplomskog studija poduzetništvo i EU fondovi Sveučilišta Sjever održana je 29. ožujka 2022. godine u Varaždinu. Udruga je pokrenuta s ciljem da postane prepoznatljiva zajednica sadašnjih i bivših studenata studija te vanjskih dionika, koja čini napredan „think tank” usmjeren na transfer znanja i iskustva u području poduzetništva i EU fondova na području Sjeverozapadne Hrvatske.

Udruga okuplja studente polaznike i bivše studente (alumni) poslijediplomskog specijalističkog studija Poduzetništvo i EU fondovi te kao pridružene članove, studente i alumnije Sveučilišnog poslijediplomskog međunarodnog (združenog) doktorskog studija "Međunarodni ekonomski odnosi i menadžment”.

Ciljevi Udruge su promicanje i afirmacija studija, poticanje i unapređivanje stručnih, znanstvenih i praktičnih aktivnosti članova Udruge, uspostavljanje i održavanje trajnih sveza i razvoj poslovnih suradnji članova i vanjskih dionika, međusobna podrška polaznicima studija, pronalaženje profesionalnih poslovnih, osobnih i razvojnih mogućnosti (platforma za daljnji osobni razvoj članova Udruge), potenciranje prijava i partnerstva za prijavu na EU projekte, transfer stečenih znanja na tržište u svrhu poticanja konkurentnosti,te  izrada modela, studija, publikacija analiza i sl. u području poduzetništva i EU fondova.

Uz to, Udruga je otvorena za suradnju sa srodnim organizacijama te visokim učilištima i istraživačkim institucijama u Hrvatskoj i inozemstvu kao i jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave kao i razvoju mreže vanjskih dionika koja će  doprinositi ostvarenju ciljeva Udruge.

Osnivačkoj Skupštini su, uz studente i alumnije prve, druge i treće generacije studija, nazočili i rektor Sveučilišta Sjever prof.dr.sc. Marin Milković, prorektori doc.dr.sc. Petar Mišević i prof.dr.sc. Damir Vusić te pročelnik odjela za ekonomiju izv. prof.dr.sc. Ante Rončević. Za predsjednika Udruge izabran je Matija Kikelj, zamjenica predsjednika je  Dajana Maria Horvat, a dopredsjednici Domagoj Topić, Neva Babić i Matija Megla. Tajnica Udruge je Tanja Šipek, a Nevena Ladić glasnogovornica.

Galerija