Sudjelovanje Paule Halić na TCA aktivnosti u Pragu, Češka

Zaposlenica Ureda za međunarodnu suradnju Paula Halić, u razdoblju od 22. do 25. studenoga 2021. godine sudjelovala je u TCA aktivnosti na temu „Growing with ICM“ koja se održala u Pragu, Češka.

Kroz dinamična i zanimljiva predavanja o temama sigurnosti na internetu, krizni menadžment , financijski menadžment i inkluziji predstavljene su novosti u Erasmus+ programima i predstavljeni primjeri nekih ustanova. Predstavnici Europske komisije predstavili su novosti u Erasmus+ 2022-2027 s aspekta ICM-a. Kroz radionice svi sudionici mogli su predstaviti primjere dobre prakse vezane uz pripremu sudionika prije mobilnosti i inkluziju, ali i probleme s kojima se susreću u provedbi Erasmus+ mobilnosti kao što su problemi s izdavanjem viza, usklađivanjem ECTS bodova.

Na organiziranoj večeri koja se održala na brodu na rijeci Vltavi svi sudionici mogli su neformalnije razmijeniti znanja i iskustva u provedbi ICM projekata.

Kao jedan od rezultata sudjelovanja u ovoj aktivnosti u tijeku je potpisivanje novih međuinstitucijskih sporazuma sa nekoliko ustanova čiji predstavnici su sudjelovali na aktivnosti.