Aktualno

Rang lista za upis kandidata na Poslijediplomski sveučilišni doktorski studij "Medij i komunikacija" (2. krug natječaja)

Obavještavaju se kandidati da se Rang lista za upis kandidata na poslijediplomski sveučilišni doktorski studij Mediji i komunikacija (II. krug natječaja) nalazi u privitku ove obavijesti.

Privitci

Upisi na diplomske studije po objavljenim rang-listama - SC Varaždin

Pozivaju se svi pristupnici za upis na redovite i izvanredne studije po objavljenim rang listama za upis na diplomske sveučilišne studije Multimedija, Strojarstvo, Graditeljstvo i Sestrinstvo – menadžment u sestrinstvu da upisu pristupe u

 utorak, 16. listopada 2018. u UNIN1 – 7 prema rasporedu u prilogu.

Studenti koji su upisali / će upisati diplomske studije obavještavaju se da će redovna nastava otpočeti u tjednu od 5.11.2018. prema rasporedu koji će biti objavljen na Internet stranicama Sveučilišta.

Po završenim upisima 16.10.2018., studentima kojima je propisan razlikovni program, nastava na razlikovnim kolegijima otpočeti će u poslijepodnevnim satima od ponedjeljka do petka i subotom u jutro.

Upućuju se studenti da sve daljnje obavijesti prate na Internet stranicama Sveučilišta, pod predmetnim odjelom / studijem.

Održano uvodno predavanje za studente prve godine

Sveučilišni centar Koprivnica

Povodom početka akademske godine 2018./2019., u utorak, 9. listopada 2018., u Sveučilišnom centru Koprivnica održano je uvodno predavanje za studente prve godine. Navedeno predavanje otvorio je prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica, izv. prof. dr. sc. Mario Tomiša koji je čestitao studentima na uspješnom početku visokoškolskog obrazovanja, uputio iskrene želje u stjecanju novih znanja i vještina te izrazio dobrodošlicu na Sveučilištu Sjever.

Rang liste za upis - diplomski sveučilišni studiji Sveučilišta Sjever - 05.10.2018.; Produljene prijave za upis - 2. jesenski rok

Termini upisa i sve dodatne informacije bit će objavljeni početkom sljedećeg tjedna. Rok za žalbu na sve objavljene rang liste je 24 sata od dana objave.

***

OBAVIJEST O PRODULJENIM PRIJAVAMA NA DIPLOMSKE STUDIJE

Produljene su prijave za upis na sveučilišne diplomske studije, redovita i izvanredna upisna mjesta

-Novinarstvo, Medijski dizajn, Održiva mobilnost i logistika, Ambalaža -redoviti i izvanredni za sve navedene studije- Sveučilišni centar Koprivnica

-Multimedija - izvanredni, Sestrinstvo-menadžment u sestrinstvu -izvanredni - Sveučilišni centar Varaždin

Prijave se primaju do srijede, 31.10.2018., u vremenu 12:00-16:00 sati, studenske referade SC Koprivnica (A111/1.kat) i SC Varaždin (UNIN2-104)

Sve dodatne informacije nalaze se u privitku ove obavijesti.

Izdvojene novosti
Novosti, objave i informacije

Nastavak suradnje Sveučilišta Sjever s Pečuhom

Na poziv Branke Pavić Blažetin, glavne i odgovorne urednice Medijskog centra Croatica (Hrvatski glasnik, Radio Croatica, Croatica TV), u Pečuhu su 4.-5. listopada 2018. godine boravile profesorice Odjela za novinarstvo Sveučilišta Sjever, doc. dr. sc. Lidija Dujić i doc. dr. sc. Irena Radej Miličić. Profesorice su sudjelovale na II. konferenciji Hrvatskoga glasnika posvećenoj javnom usavršavanju novinara hrvatskih medija pod nazivom "Narodnosni tjednik (tjednici): Položaj i razvoj BRENDA".

Sudionicima konferencije uvodno su se obratili generalni konzul Drago Horvat, predsjednik HDS-a Ivan Gugan, glasnogovornik Hrvata u Mađarskom parlamentu Jozo Solga i direktor Croatice Čaba Horvat. Radni dio konferencije vodila je urednica Medijskog centra Croatica Branka Pavić Blažetin koja je održala i uvodno izlaganje "Položaj manjinskoga tjednika i mogućnosti razvoja njegovih komunikacijskih platformi". Slijedila su izlaganja pozvanih gostiju: glavnog urednika časopisa Pécsi Borozó Zoltána Győrffyja "Strategija razvoja branda na primjeru časopisa Pécsi Borozó", doc. dr. sc. Lidije Dujić "Mainstream manjina – medijsko praćenje nacionalnih manjina u hrvatskim online medijima" i doc. dr. sc. Irene Radej Miličić "Granice dijaloga. Iskustva s okrugloga stola HR3". U panel-diskusiji nakon izlaganja sudionici konferencije razgovarali su o razvoju narodnosnih medija, spremnosti manjinskih zajednica za očuvanjem jezika i identiteta putem vlastitih medija, mogućnosti suradnje te novim komunikacijskim strategijama manjinskih medija.

Galerija