Aktualno

Online anketa za studente Sveučilišta Sjever

Poštovani studenti/ice,
u svrhu dobivanja povratnih informacija o izvođenju nastave u ljetnom semestru, Sveučilište Sjever od četvrtka, 1. lipnja 2023. u 8:00 do petka, 2. lipnja 2023. do 23:59 provodi online anketu namijenjenu studentima/icama svih prijediplomskih, diplomskih i poslijediplomskih specijalističkih studijskih programa. Svi studenti/ice će na svoje e-mail adrese (unin domena) primiti upute i poveznicu za pristupanje navedenom anketnom upitniku, ispunjavanje će trajati samo nekoliko minuta.
Studentska anketa provodi se s ciljem analize izvođenja nastave te uvažavanja sugestija i prijedloga u izvođenju nastave.
Anketa je anonimna stoga Vas pozivamo da pristupite ispunjavanju i izrazite svoje stavove i prijedloge.
Cijenimo Vaše mišljenje te se nadamo odazivu u što većem broju.
Unaprijed vam zahvaljujemo na vremenu i strpljenju kod popunjavanja ankete.

Tjedan karijera na Sveučilištu Sjever nadmašio sva očekivanja

Na Sveučilištu Sjever od 8. do 12. svibnja 2023. održan je Tjedan karijera-UNIN Connect Week koji je nadmašio sva očekivanja. U tri dana održavanja u Sveučilišnom centru Varaždin i dva u Koprivnici predstavilo se gotovo stotinu potencijalnih poslodavaca, koji su razgovarali s brojnim studentima Sveučilišta Sjever i predstavili im mogućnosti zapošljavanja po stjecanju diploma, ali i prije. „Drago nam je da smo uspjeli u namjeri da upoznamo naše studente s poslodavcima iz različitih sektora-od STEM područja do medicine, a i da poslodavce upoznamo s našim studijskim programima i našim vrijednim studentima kako bi što prije pronašli posao po završetku obrazovanja. Odaziv i izlagača i studenata ove je godine nadmašio naša očekivanja. Tržište rada „vapi“ za mladim kvalitetnim kadrovima s kakvima se može pohvaliti Sveučilište Sjever, jer u naša oba centra studira više od 5 200 studenata.  Naši studenti nisu samo iz ovog sjevernog dijela Hrvatske, a kroz godine rada Sveučilišta Sjever mnogi od tih studenata ostali su živjeti i raditi ovdje, što nam je posebno drago. Nastojimo što više surađivati s poslodavcima i zahvaljujem svima koji su prihvatili i podržali UNIN Connect Week.

Odluka o raspisivanju izvanrednih izbora - 5. saziv Studentskog zbora Sveučilišta Sjever

Poštovani i dragi studenti/ice!

Na temelju članka 15. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama (NN 71/07), rektor je donio odluku o raspisivanju izvanrednih izbora za 5. saziv Studentskog zbora Sveučilišta Sjever. Na izvanrednim studentskim izborima biraju se samo predstavnici pojedinih studija u svrhu popunjavanja upražnjenih mjesta studentskih predstavnika 5. saziva. Popis studija i broj studentskih predstavnika koji se biraju na ovim izvanrednim izborima nalazi se u prilogu Odluke o raspisivanju izvanrednih izbora.

Natječaj za upis studenata u 1. godinu prijediplomskih, diplomskih i specijalističkih studija u akademskoj godini 2023./2024.

Dragi budući studenti/ice Sveučilišta Sjever,

S veseljem vas obavještavamo da je Sveučilište Sjever otvorilo Natječaj za upis u prvu godinu prijediplomskih, diplomskih i specijalističkih studija za akademsku godinu 2023./2024.!

Odaberite vaš željeni studij između čak 30 studijskih programa Sveučilišta Sjever koji se izvode u Sveučilišnom centru Varaždin i Sveučilišnom centru Koprivnica.

Sveučilište Sjever je jedno od najbrže rastućih visokoobrazovnih institucija na kojem možete ostvariti svoj puni potencijal i steći potrebna znanja za daljnji razvoj vaše karijere. Prvi korak prema tome jest prijava na željeni studijski program.

Izdvojene novosti
Novosti, objave i informacije

Izv.prof.dr.sc. Željko Krušelj dobitnik prestižne nagrade za popularizaciju povijesti

Željko Krušelj, izvanredni profesor na Odjelu za komunikologiju, medije i novinarstvo Sveučilišta Sjever, dobitnik je ovogodišnje edicije nagrade „Vjekoslav Klaić“ za popularizaciju povijesti. Svečano uručenje nagrade, koju su ustanovili Hrvatski nacionalni odbora za povijesne znanosti i Društvo za hrvatsku povjesnicu, održano je u petak, 19. svibnja 2023. godine, u sklopu Festivala povijesti Kliofest, koji se održavao u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

U obrazloženju povjerenstva stoji da je izv. prof. dr. sc. Željko Krušelj još od studentskih dana krajem 1970-ih godina snažno prisutan u svakovrsnim aktivnostima vezanim za afirmaciju i popularizaciju povijesne znanosti i hrvatske historiografije. U protekla četiri i pol desetljeća gotovo da nije bilo historiografske domene u kojoj nije ostavio svoj trag, kako na nacionalnoj tako dijelom i na međunarodnoj razini, ne zanemarujući nikada ni lokalne okvire. Posebno vidljiv javni trag ostavio je svojim dugogodišnjim novinarskim radom, jer je bio prvi hrvatski novinar, nerijetko i jedini, koji je u hrvatskim tiskovinama s najvećim nakladama sustavno portretirao historiografske teme i rasprave.

Galerija