Preddiplomski stručni studij Prehrambena tehnologija
Napomena:
U 4. i 6. semestru odabiru se "izborne tehnologije".
U 4. semestru:
- Prve dvije tehnologije iz skupine A (Tehnologija animalnih i mliječnih proizvoda) ili B (Tehnologija proizvoda biljnog porijekla) - ukupno 12 ECTS
- Prve dvije tehnologije iz skupine C (Tehnologija prozvodnje vina) ili D (Tehnologija proizvodnje piva) - ukupno 12 ECTS
U 6. semestru:
- Druge dvije tehnologije iz skupine A (Tehnologija animalnih i mliječnih proizvoda) ili B (Tehnologija proizvoda biljnog porijekla) - ukupno 12 ECTS
- Treće dvije tehnologije iz skupine C (Tehnologija prozvodnje vina) ili D (Tehnologija proizvodnje piva) - ukupno 6 bodova
5 semestar | ||||
---|---|---|---|---|
Obvezni predmeti | P | S | V | ECTS |
Organizacija proizvodnje | 15 | 30 | ||
Poduzetništvo | 30 | 30 | 4 | |
Prehrambeno zakonodavstvo i sljedivost u prehrambenom lancu | 45 | 30 | 5 | |
Prezentacija i promidžba prehrambenih proizvoda | ||||
Računovodstvo | 30 | 30 | 4 |
Izborni predmeti | P | S | V | ECTS |
---|---|---|---|---|
Određivanje mehaničkih svojstava krutih i praškastih materijala | 30 | 30 | 5 | |
Pekarski i prehrambeni kvasac | 20 | 10 | 15 | 5 |
Vođenje poslovanja u slastičarstvu | 30 | 15 | 5 |
6 semestar | ||||
---|---|---|---|---|
Obvezni predmeti | P | S | V | ECTS |
A.Tehnologija ulja i masti | 30 | 30 | 6 | |
B.Tehnologija alkoholnih i bezalkoholnih pića | 30 | 30 | 6 | |
B.Tehnologija brašna i proizvoda od brašna | 30 | 30 | 6 | |
B.Tehnologija konditorskih proizvoda | 30 | 30 | 6 | |
B.Tehnologija proizvoda od voća i povrća | 30 | 30 | 6 | |
C. Senzorika i analitika vina | 30 | 30 | 6 | |
C. Tehnologija proizvodnje vina | 30 | 30 | 6 | |
C.Mikrobiologija mošta i vina | 30 | 30 | 6 | |
D.Nadzor procesa proizvodnje slada i piva | 30 | 30 | 6 | |
D.Tehnologija proizvodnje piva | 30 | 30 | 6 | |
Ekološka proizvodnja prehrambenih proizvoda | 20 | 6 | 9 | 3 |
Gastronomija i dietetika | 30 | 15 | 4 | |
Izborne tehnologija* | 12 | |||
Izborne tehnologije* | 6 | |||
Suvremeni procesi u proizvodnji slada i piva | 30 | 30 | 6 | |
Završni rad | 5 |