Preddiplomski stručni studij Prehrambena tehnologija

Napomena:
U 4. i 6. semestru odabiru se "izborne tehnologije".
U 4. semestru:
- Prve dvije tehnologije iz skupine A (Tehnologija animalnih i mliječnih proizvoda) ili B (Tehnologija proizvoda biljnog porijekla) - ukupno 12 ECTS
- Prve dvije tehnologije iz skupine C (Tehnologija prozvodnje vina) ili D (Tehnologija proizvodnje piva) - ukupno 12 ECTS
U 6. semestru:
- Druge dvije tehnologije iz skupine A (Tehnologija animalnih i mliječnih proizvoda) ili B (Tehnologija proizvoda biljnog porijekla) - ukupno 12 ECTS
- Treće dvije tehnologije iz skupine C (Tehnologija prozvodnje vina) ili D (Tehnologija proizvodnje piva) - ukupno 6 bodova

5 semestar
Obvezni predmeti P S V ECTS
Organizacija proizvodnje 15 30
Poduzetništvo 30 30 4
Prehrambeno zakonodavstvo i sljedivost u prehrambenom lancu 45 30 5
Prezentacija i promidžba prehrambenih proizvoda
Računovodstvo 30 30 4
Izborni predmeti P S V ECTS
Određivanje mehaničkih svojstava krutih i praškastih materijala 30 30 5
Pekarski i prehrambeni kvasac 20 10 15 5
Vođenje poslovanja u slastičarstvu 30 15 5
6 semestar
Obvezni predmeti P S V ECTS
A.Tehnologija ulja i masti 30 30 6
B.Tehnologija alkoholnih i bezalkoholnih pića 30 30 6
B.Tehnologija brašna i proizvoda od brašna 30 30 6
B.Tehnologija konditorskih proizvoda 30 30 6
B.Tehnologija proizvoda od voća i povrća 30 30 6
C. Senzorika i analitika vina 30 30 6
C. Tehnologija proizvodnje vina 30 30 6
C.Mikrobiologija mošta i vina 30 30 6
D.Nadzor procesa proizvodnje slada i piva 30 30 6
D.Tehnologija proizvodnje piva 30 30 6
Ekološka proizvodnja prehrambenih proizvoda 20 6 9 3
Gastronomija i dietetika 30 15 4
Izborne tehnologija* 12
Izborne tehnologije* 6
Suvremeni procesi u proizvodnji slada i piva 30 30 6
Završni rad 5