Preddiplomski stručni studij Prehrambena tehnologija
Napomena:
U 4. i 6. semestru odabiru se "izborne tehnologije".
U 4. semestru:
- Prve dvije tehnologije iz skupine A (Tehnologija animalnih i mliječnih proizvoda) ili B (Tehnologija proizvoda biljnog porijekla) - ukupno 12 ECTS
- Prve dvije tehnologije iz skupine C (Tehnologija prozvodnje vina) ili D (Tehnologija proizvodnje piva) - ukupno 12 ECTS
U 6. semestru:
- Druge dvije tehnologije iz skupine A (Tehnologija animalnih i mliječnih proizvoda) ili B (Tehnologija proizvoda biljnog porijekla) - ukupno 12 ECTS
- Treće dvije tehnologije iz skupine C (Tehnologija prozvodnje vina) ili D (Tehnologija proizvodnje piva) - ukupno 6 bodova
3 semestar | ||||
---|---|---|---|---|
Obvezni predmeti | P | S | V | ECTS |
Ambalaža i pakiranje prehrambenih proizvoda | 30 | 15 | 4 | |
Engleski jezik I | 15 | 15 | 3 | |
Kontrola kakvoće i sigurnosti hrane | 30 | 15 | 4 | |
Osnove tehnoloških procesa u prehrambenoj industriji | 30 | 15 | 30 | 5 |
Primjena mikroba u proizvodnji i zaštiti autohtonih prehrambenih proizvoda | 30 | 15 | 30 | 6 |
Senzorske analize hrane | 30 | 15 | 4 | |
Uvod u marketing | 15 | 15 | 4 |
Izborni predmeti | P | S | V | ECTS |
---|---|---|---|---|
Mikrobiološka kontrola ambalaže | 15 | 15 | 3 | |
Proizvodnja i prerada ljekovitog i aromatskog bilja | 15 | 15 | 3 |
4 semestar | ||||
---|---|---|---|---|
Obvezni predmeti | P | S | V | ECTS |
A. Tehnologija proizvodnje i prerade mlijeka | 30 | 30 | 6 | |
A. Tehnologija suhomesnatih proizvoda | 30 | 30 | 6 | |
A.Tehnologija proizvodnje sira i mlječnih proizvoda | 30 | 30 | 6 | |
Engleski jezik II | 15 | 15 | 2 | |
Izborne tehnologije* | 12 | |||
Osnove menadžmenta | 30 | 30 | 4 |