Preddiplomski stručni studij Prehrambena tehnologija

Napomena:
U 4. i 6. semestru odabiru se "izborne tehnologije".
U 4. semestru:
- Prve dvije tehnologije iz skupine A (Tehnologija animalnih i mliječnih proizvoda) ili B (Tehnologija proizvoda biljnog porijekla) - ukupno 12 ECTS
- Prve dvije tehnologije iz skupine C (Tehnologija prozvodnje vina) ili D (Tehnologija proizvodnje piva) - ukupno 12 ECTS
U 6. semestru:
- Druge dvije tehnologije iz skupine A (Tehnologija animalnih i mliječnih proizvoda) ili B (Tehnologija proizvoda biljnog porijekla) - ukupno 12 ECTS
- Treće dvije tehnologije iz skupine C (Tehnologija prozvodnje vina) ili D (Tehnologija proizvodnje piva) - ukupno 6 bodova

1 semestar
Obvezni predmeti P S V ECTS
Fizika 30 15 3
Informatika 9 15 3
Matematika 30 - 30 5
Opća i analitička kemija 45 15 30 7
Osnove biologije 26 9 24 5
Osnove ekonomije 30 30 4
Osnove ekonomije 30 30 5
Osnove nutricionizma 15 15 3
2 semestar
Obvezni predmeti P S V ECTS
Higijena i sanitacija 20 5 2
Osnove biokemije 30 10 20 5
Osnove projektiranja 15 10 15 3
Osnove statistike 15 15 3
Osnove strojarstva 30 15 4
Prehrambena mikrobiologija 30 15 30 6
Sirovine u prehrambenoj industriji 40 4
Izborni predmeti P S V ECTS
Funkcionalna svojstva hrane 15 15 3