Znanstvena konferencija 'Hrana i klimatske promjene' u listopadu na Sveučilištu Sjever

Odjel za prehrambenu tehnologiju Sveučilišta Sjever te PERSPIRE projekt Instituta Ruđer Bošković, uz podršku International Association of Dietary Nutrition and Safety (IADNS), organiziraju međunarodnu znanstvenu konferenciju  Hrana i klimatske promjene koja će se održati 15. i 16. listopada 2021. u prostorijama Sveučilišta Sjever u Sveučilišnom centru Koprivnica.

Klimatske promjene uzrokuju nepovratne promjene u okolišu koje su ozbiljna globalna prijetnja proizvodnji i sigurnosti hrane. U sklopu Svjetskog dana hrana koji se obilježava diljem svijeta 16. listopada, cilj ove konferencije je okupiti vodeće znanstvenike iz Hrvatske i inozemstva koji se bave klimatskim promijenama i njihovih utjecajem na sve aspekte proizvodnje, distribucije, dostupnosti i sigurnosti hrane.

Među organizatorima konferencije su izv. prof. Bojan Šarkanj i doc.dr.sc. Dunja Šamec s Odjela za prehrambenu tehnologiju Sveučilišta Sjever.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno a detalje i načinu sudjelovanja možete pronaći na web stranici: https://perspire.eu/medunarodna-znanstvena-konferencija-hrana-i-klimatske-promjene/.