Međunarodna doktorska konferencija u listopadu ponovno na Sveučilištu Sjever

Međunarodna doktorska konferencija za doktorande poslijediplomskih sveučilišnih doktorskih studija iz područja medija i komunikacija održat će se 10. listopada 2020. godine, na Sveučilištu Sjever u Sveučilišnom centru Koprivnica.

  • Cilj ove konferencije jest prije svega omogućiti doktorandima i mladim znanstvenicima da u poticajnoj i profesionalnoj atmosferi samostalno ili u suradnji s profesorima, studijskim savjetnicima i mentorima predstave vlastita istraživanja. Interdisciplinarni karakter ovoga simpozija omogućuje sudionicima razmjenu različitih iskustava te im pruža mogućnosti uspostavljanja mreže suradnika kao poticaj za daljnji stručni, no prije svega znanstveno-istraživački napredak. Prošle godine doktorandi i mladi znanstvenici izložili su čak 41 znanstveni rad iz područja medija i komunikacije i bili smo izrazito zadovoljni njihovim radovima – ističe voditeljica doktorskog studija izv. prof. dr.sc. Iva Rosanda Žigo, pročelnica Odsjeka za Medije i komunikaciju.

Konferencija je otvorena svim doktorandima iz područja informacijsko-komunikacijskih znanosti, kao i onima iz srodnih tehničkih i humanističkih disciplina. Rok za predaju sažetaka je 1. rujna 2020. Obavijest o prihvaćanju sažetaka bit će objavljena 25. rujna 2020., a rok za predaju radova 14. prosinca 2020. Sažeci se do navedenog roka predaju na e-mail adresu: irosandazigo@unin.hr

Radovi se prijavljuju u kontekstu sljedećih tema:

– Kreativna upotreba informacijskih tehnologija
– Analitički alati za ICT potporu komunikacija i medija
– Izdavačka industrija – tehnologijski kontekst i suvremeni trendovi u nakladništvu
– Kognitivni aspekti komunikacije
– Sinteza i prezentacija znanstvenih informacija
– Komunikacijska kompetencija u kontekstu profesionalizacije
– Analitički modeli i simulacije interpersonalnih komunikacijskih protokola
– Organizacijska komunikacija
– Novi trendovi u medijskom dizajnu
– Istraživanja digitalne komunikacije
– Marketinški menadžment u medijima i izdavaštvu
– Upravljanje u odnosima s javnošću
– Zaštita osobnih podataka u medijima
– Informacijska sigurnost i zaštita poslovnih informacija
– Semiotika u masovnom komuniciranju
– Mediji i politika
– Mediji, tekst, društvo, kultura

Prva doktorska konferencija za doktorande poslijediplomskih sveučilišnih studija iz područja medija i komunikacije održana je 27. i 28. rujna prošle godine.  Konferencija je okupila brojne ugledne znanstvenike iz akademskog svijeta te društveno političkog života, a održana su i predavanja međunarodno priznatih znanstvenika, profesora i stručnjaka iz području medija, novinarstva, nakladništva i komunikacijskih znanosti – Dr. Angusa Phillipsa sa Sveučilišta Oxford Brookes, Dr. Vanje Garaja sa Sveučilišta Brunel u Londonu, prof. dr. sc. Maje Jokić s Instituta za društvena istraživanja Sveučilišta u Zagrebu, te dugogodišnjeg novinara i dopisnika iz Rima, doajena novinarstva Silvija Tomaševića.

Galerija
Prilozi