Sveučilište Sjever na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja

Sveučilište Sjever predstavilo je svoje studijske programe kao jedan od izlagača na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja u organizaciji Instituta za razvoj obrazovanja koje se održalo 16. listopada u Zagrebu, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Sajam stipendija i visokog obrazovanja je jedinstven događaj u Hrvatskoj koji na jednom mjestu predstavlja najveću ponudu stipendija i studijskih programa za studij u Hrvatskoj i inozemstvu. Ovogodišnji Sajam bio je odlična prilika za sve zainteresirane srednjoškolce, studente i njihove roditelje da iz prve ruke saznaju sve ključne informacije o studijskim programima, studentskim razmjenama, praksama i brojnim programima stipendiranja koje se nude u Hrvatskoj i inozemstvu. Na ovogodišnjem Sajmu predstavljeno je više od 10.000 dostupnih stipendija za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu, s preko više od 40 izlagača iz Hrvatske i čak 15 zemalja Europe, Sjeverne Amerike i Azije.

Osim izlagačkog dijela, tijekom cijelog dana održavali su se brojni paneli, radionice i zanimljiva predavanja gdje su svoja iskustva predstavili stipendisti koji su sudjelovali na Erasmus+ razmjenama i programima mobilnosti. Na Sajmu su se održale i radionice na kojoj su posjetitelji mogli saznati sve o prijavi na državne stipendije za studente/ice nižeg socio-ekonomskog statusa i nove STEM stipendije koje dodjeljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Osim zaposlenica Sveučilišta Sjever, na Sajmu su sudjelovali i studenti volonteri koji su iz svojeg iskustva najbolje mogli budućim studentima prezentirati što znači studirati na Sveučilištu Sjever. Učenici su pokazali velik interes za nastavkom školovanja na Sveučilištu Sjever iznenadivši se pritom brojem i kvalitetom studijskih programa te opremljenošću kabineta i laboratorija za izvođenje nastave. Zainteresiranima su se dijelile brošure o studijskim programima te ostali promo materijal Sveučilišta Sjever.

Atmosferu možete pogledati u galeriji fotografija, koju je pripremimo volonter/student Multimedije, oblikovanja i primjene, Neven Groš.