Sveučilište Sjever partner na Danu otvorenih vrata Tehnološkog parka Varaždin

U sklopu Dana otvorenih vrata u Tehnološkom parku Varaždin, u utorak, 20. ožujka pročelnik Odjela multimedije, oblikovanja i primjene, doc. art. Robert Geček predstavio je aktivnosti Sveučilišta Sjever po pitanju suradnje s gospodarstvom. Dan otvorenih vrata centralni je događaj kojim se obilježava serija događanja koja se, u sklopu festivala poduzetništva TechPark *Trep Days 2018 održavaju u Tehnološkom parku u drugoj polovici ožujka, točnije od 17. ožujka do 30. ožujka.

Nakon uvodnog dijela direktora Tehnološkog parka Karla Kukeca i predstavljanja programa i projekata TechParka 2018-2020 te drugih govornika iz Tehnološkog parka, doc. art. Robert Geček naglasio je važnost suradnje obrazovnih institucija s gospodarstvom: „Sveučilište Sjever je intenziviralo svoje aktivnosti po pitanju suradnje s gospodarstvom, a u tom je dijelu Tehnološki park idealan partner koji sa svojim tvrtkama stanarima može pružiti stručnu praksu, pomoć oko izrade završnih ili diplomskih radova, ali i ponuditi samo zaposlenje našim studentima. Sveučilište Sjever svojim je studijskim programima prilagođeno modernom tržištu, novim tehnologijama i potrebama tržišta te će se nastaviti dalje razvijati u tom smjeru, uz najvažniju i aktivnu suradnju s gospodarstvom. Sveučilište Sjever vodeće je Sveučilište u STEM području u ovoj regiji. Upravo je Varaždin na dobrom tragu da postane Centar kreativne industrije što pokazuje i izuzetno velika potražnja za studentima Multimedije sa Sveučilišta Sjever. Uvjeren sam kako su upravo kreativne industrije budućnost Varaždina ali i šire regije.“, istaknuo je pročelnik Geček.

Osim navedenog, pročelnik Geček je predstavio novi internetski portal Sveučilišta Sjever i suradnje s gospodarstvom; connect.unin.hr, na kojem partneri, s kojima je ostvarena suradnja, mogu ponuditi stručne prakse, pomoć u izradi završnih radova i objavljivati svoje natječaje za posao koje studenti na vrlo jednostavan način mogu pretraživati. Na samom internetskom portalu upisano je već nekoliko tvrtki upravo iz Tehnološkog parka a radi se i  na uspostavi suradnje s novim partnerima. Suradnja znanstvenih institucija i gospodarstva od ključne je važnosti za razvoj kvalitetnih kadrova. Sveučilište Sjever to je prepoznalo stoga će uskoro krenuti u obilježavanje Dana za gospodarstvo ali i organizaciju centralnog događaja za suradnju s partnerima - Dana karijera.

Nakon uvodnog dijela sudionici su krenuli u obilazak prostorija i tvrtki smještenih u Tehnološkom parku, nakon čega su brojne tvrtke, poput Upchaina, DD3D-a, Ekobita, Influenda, Point Visible-a, Perpetuum Mobile-a, Proceptio-a te mnoge druge  imale priliku predstaviti svoj rad ali i naglasiti ulogu i potporu Tehnološkog parka u samom razvoju tvrtke. Na vođenim turama sudionici su se tom prilikom upoznali s ekipom koja provodi projekte rađene u 3D i VR tehnologijama, tvrtku koja je privukla više od 40 mil. kn investicija rizičnih fondove, ekipu koja je privukla više od 50 mil. kuna bespovratnih EU sredstava te upoznali brojne mlade stručnjake koji su svoj „zanat“ brusili u tvrtkama poput Rimac automobili, Infinum i NTH, a sada vode vlastite uspješne tvrtke.

Na samom događaju također je naglašeno kako će Tehnološki park uskoro krenuti u proces izgradnje nove infrastrukture potrebne za sam rad u što ulazi gradnja novih ureda, coworking prostor, velika multimedijska dvorana, opremljeni novi laboratoriji, pametne klupe te brojni drugi sadržaji. Rekonstrukcijom će se dobiti 3.373,41 m2 infrastrukture, što će povećati dostupnost poduzetničko poslovne infrastrukture MSP-ovima na području grada Varaždina.

Osim navedenog, u Tehnološkom parku cijelog su se dana održavale radionice na kojima su sudjelovali brojni studenti Sveučilišta Sjever.

Galerija