Sjednica Rektorskog zbora na Sveučilištu Sjever

U petak, 28. kolovoza na Sveučilištu Sjever održana je 8. sjednica Rektorskog zbora u akademskoj godini 2014./2015. godini, a nazočili su joj članovi rektorskog zbora, prorektori sveučilišta i drugi gosti, uključujući ministra znanosti, obrazovanja i sporta prof.dr.sc. Vedrana Mornara, pomoćnicu ministra prof.dr.sc. Ružicu Beljo Lučić, predsjednika Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj prof.dr.sc. Ivu Družića te pomoćnicu i zamjenicu ravnateljice Agencije za znanost i visoko obrazovanje mr.sc. Sandru Bezjak i dr.sc. Vesnu Dodiković.

Sveučilište Sjever po prvi je puta, nakon dobivanja statusa osmog javnog sveučilišta u Hrvatskoj, bilo domaćin Rektorskom zboru u čijem radu od ranije sudjeluje i rektor Sveučilišta Sjever prof.dr.sc. Marin Milković koji je ovom prilikom upoznao članove Rektorskog zbora i goste s najmlađim hrvatskim sveučilištem, sveučilišnom infrastrukturom te planovima i vizijom razvoja Sveučilišta.

Rektor Sveučilišta Sjever prof.dr.sc. Marin Milković izjavio je kako će Sveučilište Sjever i dalje ustrajavati na povećanju kvalitete obrazovanja na sjeveru Hrvatske te dodao kako je sudjelovanje u radu Rektorskog zbora pravi način da se ono i ostvari, dodavši da je sjednica na Sveučilištu Sjever izvrsna prilika da se članove Zbora i goste iz prve ruke upozna sa svim koracima koje je u posljednje dvije godine Sveučilište poduzelo kako bi maksimalno poboljšalo uvjete studiranja te znanstvenog i umjetničkog rada na Sjeveru. U kratkom pozdravnom govoru predsjednik Rektorskog zbora rektor Sveučilišta u Rijeci prof.dr.sc. Pero Lučin te zamjenik predsjednika Rektorskog zbora rektor Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Damir Boras izrazili su zadovoljstvo što je sustav javnih sveučilišta u Hrvatskoj ojačan Sveučilištem Sjever te uvjerenje da će Sveučilište Sjever u budućnosti uvelike pridonijeti kvaliteti obrazovanja, ne samo na sjeveru Hrvatske, nego u zemlji u cjelini.

Rektorski zbor čine svi rektori javnih sveučilišta u Republici Hrvatskoj, a odlučuje o pitanjima od zajedničkog interesa za djelovanje i razvoj sveučilišta u Republici Hrvatskoj. Na svojoj 8. sjednici Rektorski zbor raspravljao je o pitanjima programskih ugovora, suradnji s financijskim institucijama, problematici napredovanja na sveučilištima i njihovim sastavnicama, izjednačavanju akademskih naziva i drugim temama.

Galerija