Gostujuće predavanje dr.teh.znan. Evgenija V. Klimenka

Profesor Evgenij V. Klimenko iz Odeske akademije građevinarstva i arhitekture održat će niz predavanja na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru u Varaždinu. Predavanja će se održati na Odjelu za graditeljstvo od ponedjeljka, 27. travnja do srijede 29. travnja. Predavanje u ponedjeljak, 27.IV.2015. održat će se u 16 sati u predavaonici UNIN2-115, a o terminima ostalih predavanja studenti će biti obaviješteni naknadno.

Profesor E.V. Klimenko doktor je tehničkih znanosti, profesor emeritus, voditelj katedre Građevinske konstrukcije na partnerskoj Odeskoj Akademiji građevinarstva i arhitekture u Odesi, Ukrajini te je dosadašnji prvi prorektor Akademije. Iz bogatog životopisa može se izdvojiti nekoliko važnijih stvari: od 2006. profesor je na katedri Armiranobetonskih i zidanih konstrukcija; od 2013. godine Počasni je djelatnik znanosti i tehnike Ukrajine (počasna titula koju dodjeljuje predsjednik Ukrajine); u razdoblju od 2008. do 2014. godine bio je na dužnosti prvog prorektora Odeske akademije građevinarstva i arhitekture.

Voditelj je katedre za građevinske konstrukcije od 2008. godine. Autor je više od 230 znanstvenih i znanstveno-stručnih radova, 8 udžbenika (od kojih 3 nose oznaku ministarstva znanosti i obrazovanja), 4 monografije, jednog priručnika te 3 certifikata izumitelja (patenta). Član je Stručnog vijeća Više komisije za ateste Ukrajine (VAK Ukrajine). Područje istraživanja prof. dr. sc. Klimenka je upravljanje tehničkim stanjem zgrada i objekata, proračuni oštećenih građevinskih konstrukcija. Predavanja na Sveučilištu Sjever obuhvatit će betonske i zidane konstrukcije, oštećenja i rekonstrukcije zgrada, pregled stanja građevinarstva u Ukrajini, te pregled pravilnika za beton i armirani beton.

Prof. E.V. Klimenko bit će svakodnevno na Sveučilištu Sjever od ponedjeljka do srijede kao naš gost te pozivamo sve da se odazovu ovim zanimljiv predavanjima i kasnijem razgovoru i druženju.

  • Kategorija: gr