Studentski zbor Sveučilišta Sjever dodijelio sredstva za projekte i programe

U četvrtak 5.3.2015. na Sveučilištu Sjever u Studentskom centru Varaždin, službeno su prezentirani projekti i programi kojima su dodijeljena sredstva Studentskog zbora namjenjena za sufinanciranje studentskih aktivnosti u 2015. godini.

Poticanje studentskih aktivnosti na najmlađem hrvatskom Sveučilištu pohvalio je uvodnim govorom prorektor za nastavu i studentska pitanja doc. dr. sc. Vlado Tropša. Sve prisutne pozdravio je i predsjednik Studentskog zbora Davor Tomšić te zahvalio svim studentima na prijavama projekata i programa kojima će biti upotpunjena aktivnost studenata.

Pristigle prijave detaljno su razmotrili članovi Povjerenstva za odabir projekata i programa u tročlanom sastavu: asistentica Jelena Vlašić i predstavnici studenata Jelena Blaži i Dean Štrlek.  Vodeći se kvalitetom, inovativnosti i kretivnosti projekata odnosno programa, kao i uključivanjem što većeg broja studenata u projekte, Povjerenstvo je odlučilo sredstva Studentskog zbora Sveučilišta Sjever namijenjena za sufinanciranje studentskih aktivnosti dodijeliti redom:

Udruzi MOP Sveučilišta Sjever iznos od 35.000 kuna, Savezu sportskih udruga Sveučilišta Sjever iznos od 25.000 kuna, Umjetničkoj grupi 8.000 kuna, studentskom eksperimentanom portalu „Pressedan.hr“ 7.000 kuna, projektu „Square Cube“ iznos od 6.500 kuna čije autorstvo potpisuju studenti Tena Križanec i Matija Županić, te izložbi „Odgovor nepoznatog“ skupine autorica (Katarina Ćurin, Petra Bradić, Petra Breber, Tajana Antonina i Helena Hujber) iznos od 3.500 kuna.

Povjerenstvo je odluke donijelo jednoglasno, a Skupština Studentskog zbora Sveučilišta Sjever odobrila iznos od 85.000 kuna za navedene projekte. Nakon kratkih prezentacija projekata i programa, predstavnici su potpisali službeni ugovor o primopredaji sredstava. Predstavnici Studentskog zbora iznimno su zadovoljni raznovrsnosti projekata i programa koji će biti provedeni u ovoj godini te su istaknuli kako na sljedećim natječajima očekuju još više prijava kojima će studenti pokazati svoja stečena znanja, talente, kreativnost i inovativnost kako bi se prezentirali prema svojim kolegama ali i široj društvenoj javnosti naše regije.

Galerija