Promovirani prvi diplomanti Sveučilišta Sjever

Od 25. do 28. veljače 2015. u zvanja prvostupnica i prvostupnika promovirani su prvi diplomanti Sveučilišta Sjever. Riječ je o prvim promocijama prvostupnika otkako je integrirano Sveučilište Sjever odnosno studenticama i studentima koji su završne radove obranili tijekom i nakon postupka integracije.

Ukupno je promoviran 781 prvostupnik odnosno prvostupnica s pet odjela iz područja tehničkih znanosti (Elektrotehnika; Multimedija, oblikovanje i primjena; Proizvodno strojarstvo; Graditeljstvo i Tehnička i gospodarska logistika) te odjela Sestrinstva iz područja biomedicine i zdravstva.

Najboljim studentima generacije proglašeni su Lana Volarević i Sandra Jovanović na Odjelu Multimedije, oblikovanja i primjene, Goran Lepen i Ana Marija Mičuda na Odjelu Tehničke i gospodarske logistike, Martina Jelenski, Valentina Novak, Josipa Matančić, Ivanka Kušan, Klara Antolović i Simona Krznarević na Odjelu Sestrinstva,  Kristijan Božić na Odjelu Elektrotehnike, Luka Horvat na Odjelu Proizvodnog strojarstva te Kristina Paska i Zidarić Marko na Odjelu graditeljstva.

Obraćajući se promoventima, pročelnici Odjela redom su naglasili kako je promocija kruna njihovog dosadašnjeg akademskog života, pritom ih pozvavši da se drže temeljnih načela Sveučilišta i akademske zajednice u cjelini: čestitosti, poštenja, spremnosti na rad za opće dobro i u javnom interesu kao i sve one vrline koje se očekuju od članova akademske zajednice.

Sveučilište Sjever još jednom im čestita na ostvarenom akademskom uspjehu i želi puno uspjeha u daljnjem životu i radu.