Snježana Bahtijari održala gostujuće predavanje studentima diplomskih studija

Direktorica marketinga i korporativnih komunikacija tvrtke Ericsson Nikola Tesla d.d. Snježana Bahtijari održala je 23. siječnja u Sveučilišnom Centru u Varaždinu predavanje o ulozi funkcije korporativnih komunikacija u ukupnom poslovanju organizacije u privatnom sektoru studentima diplomskih studija Odnosa s javnostima i Poslovne ekonomije.

Za studente diplomskog studija Odnosa s javnostima to je bila prilika da od iskusne praktičarke korporativnih komunikacija čuju o svakodnevnim problemima i procesima rada te se upoznaju s konkretnim uspješnim projektima iz tog područja za koje je Ericsson Nikola Tesla dobio brojne međunarodne i domaće nagrade. Studentima ekonomije, koji su u zimskom semestru u velikom broju izabrali predmet Odnosi s javnostima i društveno odgovorno poslovanje, osobito je bilo zanimljivo upoznati se s projektima društveno odgovornog poslovanja koje tvrtka provodi godinama te o njima redovito izvještava javnost.

Snježana Bahtijari je na predavanju i u raspravi više puta naglašavala stratešku ulogu korporativnog komuniciranja u upravljanju posebno istakavši da razumijevanje važnosti uloge funkcije korporativnog komuniciranja u poslovnom okruženju kao i razina utjecaja te funkcije na ukupno upravljanje kompanije ovise o inovativnosti, kreativnosti i upornosti profesionalaca  koji rade u timovima korporativnih komunikacija.

Studenti su pokazali veliko zanimanje za susret, a Odjel za komunikologiju i odnose s javnostima namjerava nastaviti  organizaciju gostovanja  praktičara iz područja odnosa s javnostima već 30. siječnja kada na Sveučilištu gostuje mr.sc. Merica Pletikosić voditeljica odjela za zaštitu okoliša tvrke CEMEX Hrvatska d.d.