Sveučilište Sjever i Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu potpisali ugovor o suradnji

Sveučilište Sjever i Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu potpisali su Ugovor o suradnji kojim se uređuje suradnja u održavanju dijela nastave za studente Sveučilišta. Ugovorom je predviđeno da će studenti studija Multimedije, oblikovanja i primjene, Medijskog dizajna, Poslovanja i menadžmenta u medijima te Novinarstva moći dio praktične nastave obaviti u HNK u Varaždinu.

Spomenuti ugovor nastavak je suradnje dviju institucija koja je, između ostalog, omogućila studentima Sveučilišta upoznavanje s najmlađom nacionalnom kazališnom kućom i rezultirala kvalitetnim studentskim radovima, dio kojih je građanima Varaždina predstavljen na izložbi fotografija prije točno godinu dana u prostorima Galerijskog centra Varaždin. Ugovor su potpisali intendantica HNK u Varaždinu, mr.sc. Jasna Jakovljević i rektor Sveučilišta Sjever prof. dr.sc. Marin Milković koji je istaknuo kako se nada da će suradnja rezultirati mnogim kvalitetnim studentskim radovima i novim izložbama.

Potpisivanjem Ugovora o suradnji HNK Varaždin osigurat će uvjete za praktični rad studenata na pojedinim kolegijima, kao i mentore koji će ih uputiti u pojedine segmente kazališne umjetnosti i poslovanja nacionalnog teatra, čime će studenti najmlađeg hrvatskog sveučilišta steći vrijedna iskustva korisna u budućem radu.