Finski stručnjak u posjetu Sveučilištu

Magistar sestrinstva sa Sveučilišta Kymenlaakso iz Kotke u Finskoj Jussi Hanninen posjetio je Odjel za biomedicinske znanosti i Studij sestrinstva Sveučilišta Sjever u sklopu Erasmus projekta razmjene nastavnog osoblja.

Magistar Hanninen tijekom posjeta je održao nastavu studentima 2. i 3. godine studija Sestrinstva na kolegijima "Zdravstvena njega majke i novorođenčeta" i "Zdravstvena njega u zajednici". U
okviru svog boravka posjetio je kabinete zdravstvenih njega za provedbu vježbovne nastave na studiju Sestrinstva i bio ugodno iznenađen suvremenom opremom i prostorom. Organiziran je i službeni posjet Općoj bolnici Varaždin, odjelu ginekologije i poroditeljstva. Gost iz Finske izrazio je nadu u proširenje buduće suradnje naših ustanova, ne samo u razmjeni nastavnog osoblja već i razmjeni studenata posebice zbog kvalitete, stručnog kadra i opremljenosti koje Sveučilište Sjever i Studij sestrinstva nudi polaznicima.

Posjet magistra Hanninena nastavak je suradnje koju Sveučilište Sjever i Odjel za biomedicinske znanosti imaju s finskim visokoškolskim ustanovama. Tako je ranije ove godine predavačica Ivana Živoder, dipl.med.techn. u sklopu istog programa održala seriju predavanja na Sveučilištu Laurea izHelsinkija na kolegiju "Intensive Care Nursing".

Nastavno osoblje Odjela za biomedicinske znanosti u sklopu Erasmusa boravilo je i na Fakultetu za zdravstvene vede iz Novog mesta u Sloveniji.
Marijana Neuberg, mag. održala je predavanja studentima treće godine studija Zdravstvena nega u sklopu kolegija "Zdravstvena nega kirurškega bolnika s kirurgijo", dok je Jurica Veronek, mag. održao predavanja studentima prve godine studija Zdravstvena nega u sklopu kolegija "Teorija zdravstvene nege". Studentice i studenti Studija sestrinstva imali su, pak, priliku odslušati predavanja kolega iz Novog mesta u uzvratnom posjetu. Mag. Ljiljana Leskovic održala je predavanje studentima prve godine studija Sestrinstva u sklopu kolegija "Proces zdravstvene njege", mag. Ana Pothosnik predstavila se predavanjem studentima druge godine u sklopu kolegija "Zdravstvena njega odraslih I.", a mag. Vesna Zupančić predavala je studentima treće godine u sklopu kolegija "Zdravstvena njega psihijatrijskih bolesnika".

Ranije ove godine Sveučilište Sjever ugostilo Kristijana Jovanova i Vanju Vodušek, studente druge godine studija Zdravstvena nega Fakulteta za zdravstvene vede Novo mesto, a istoga su dana tri studentice druge godine studija Sestrinstva Andreja Vadlja, Ana- Marija Čurdija i Nikolina Hanžek, otputovale na studentsku razmjenu u Novo mesto gdje su obavljale vježbovnu nastavu iz kolegija zdravstvenih njega u trajanju od tri mjeseca.

  • Kategorija: ses