Sveučilište Sjever i Styria International potpisali ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji

Rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marin Milković i direktor sadržaja Večernjeg lista Dražen Klarić potpisali su 10. travnja Ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji. Potpisivanju su, uz predstavnike Sveučilišta i Styrie International nazočili i gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak sa suradnicima te gradonačelnik Varaždina Goran Habuš.

Ugovorom se utvrđuje dugoročna suradnja na razvijanju i unapređenju visokog obrazovanja, odnosno dugoročna suradnja na edukaciji studenata Sveučilišta Sjever na medijskim studijima, u suradnji s izdanjima Styria Grupe u Republici Hrvatskoj, i to sa Večernjim listom, 24sata i Poslovnim dnevnikom.

Govoreći o važnosti Ugovora, rektor Milković istaknuo je kako je Sveučilište otvoreno za suradnju sa svim medijskim kućama u Hrvatskoj te izrazio zadovoljstvo suradnjom s izdavačem koji izdaje neke od najčitanijih tiskanih medija u Hrvatskoj. 'Studenti Sveučilišta na medijskim studijima dobit će priliku učiti od profesionalaca, čime će se njihovo znanje i kompetencije te spremnost za budući rad samo povećavati.
Sveučilište je tu zbog studenata, a zbog njih je izuzetno važna i ova suradnja', istaknuo je rektor Milković.

Dražen Klarić istaknuo je kako na Sveučilištu Sjever već predaje dio predavača povezanih sa Styriom, a izrazio je uvjerenje da će ta suradnja samo rasti i razvijati se te da će studenti Sveučilišta na medijskim studijima imati što naučiti od jednog od najjačih novinskih izdavača u Hrvatskoj koji, između ostalog, izdaju i neke od najtiražnijih dnevnih novina u Hrvatskoj poput 24 sata i Večernjeg lista.

Potpisivanje ugovora i zadovoljstvo suradnjom Sveučilišta i Styrie izrazili su i gradonačelnici, pri čemu je gradonačelnik Habuš još jednom zahvalio građanima i čelnicima Koprivnice što su omogućili da Varaždin postane dio ove, kako je sam rekao, 'uspješne priče'.
Zadovoljstvo potpisivanjem ugovora izrazila je i gradonačelnica Želježnjak, ističući kako je riječ o suradnji s kojom će Sveučilište biti još kvalitetnije i jače.

Galerija