Delegacija finskog Kyamk veleučilišta u posjetu Sveučilištu Sjever

U sklopu bilateralnog  programa međunarodne suradnje na Sveučilište Sjever stigla je delegacija finskog Veleučilišta Kymenlaakson ammattikorkeakoulu (KYAMK University of Applied Sciences) koja će idućih dana boraviti u Sveučilišnom centru Varaždin, u sklopu jačanja suradnje između Veleučilišta KYAMK i Sveučilišta Sjever.

Finske gošće predvodi voditeljica katedre za logistiku Eeva-Liisa Kauhanen, a u delegaciji je i Sari Pieviläinen, voditeljica ureda za međunarodnu suradnju te viša predavačica Heidi Wass.

Finsku delegaciju primio je rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Marin Milković, zajedno s prorektorima za međunarodnu suradnju odnosno nastavu i studentska pitanja te voditeljem Odjela tehničke i gospodarske logistike, a tijekom susreta razgovaralo se o poboljšanju suradnje između dviju institucija, o finskim iskustvima u razmjeni studenata kao i o mogućnostima da studenti studija tehničke i gospodarske logistike dio studiranja provedu na finskoj partnerskoj instituciji, pri čemu postoji mogućnost i stjecanja finske diplome.

Gošće su studentima predstavile svoju instituciju i studije koje izvode, a najavljeno je i daljnje širenje suradnje s finskim partnerima.

Veleučilišta KYAMK vlasnički je povezano s još jednim finskim veleučilištem, Mikkeli University of Applied Sciences, a zajedno čine strateško partnerstvo sumjereno ka obrazovanju u području okolišno prihvatljivih izvore energije, logistici i pomorskom transportu te planiranju, s posebnim naglaskom na suradnju s Rusijom.

Galerija